Gyurma maxi koffer Sentosphere
Tipus: Kreatív
Cikkszám: SA870
Korosztály: 5+

Gyurma maxi koffer
A forradalmian újszerű gyurma
A Patarev az a gyurma, amiről eddig mindenki álmodozott. Nem ragad az ujjaidhoz, nem hagy foltot maga után, nem morzsálódik, törik, ha megszáradt.
Rugalmas, illatosítható, kiszárítható, a színek könnyen keverhetők, sokféle árnyalat hozható létre.
Textúrája kellemes fogású, bármely életkorban felkelti a kreativitást, új és új formák alkotására ösztönöz.
Életkor: 5-99
A készlet tartalma:
8 különböző színű gyurmát tartalmazó, zárható műanyag doboz.
2 kulcstartó gyűrű
4 ékszer kiegészítő
1 műanyag kés
1 füzet 20-féle mintával, színkeverési ötletekkel
Hogyan használjuk a Patarevet
A különböző formák kialakításához mindig egy gyurmagolyóból induljunk ki. Tenyerünkön gyúrhatunk belőle kis gömböcskéket, mutató ujjunkkal formázhatunk belőle kockát, körtét, háromszöget, rombuszt, rudacskákat, csigavonalat.
- Fogazott vagy sima élű ollóval vághatjuk ki a gyurma körvonalát. Így készíthetünk virágokat, királylányt, tündért, a sárkányhoz szárnyakat. Az anyagra valami hegyes szerszámmal, például kiegyenesítet gemkapoccsal rajzolhatjuk rá a kivágandó mintát.
- Száradás közben nem töredezik, és rugalmassá válik a gyurma, ideális kis labdák készítésére.
- Gyúrás előtt illatosíthatjuk a gyurmát parfümöt vagy kölnit permetezve rá, így például illatos gyöngyfüzért készíthetünk. A különböző– golyó, kocka, könnycsepp, stb. - alakú megszáradt gyöngyöket tűvel ki tudjuk lyukasztani, és felfűzhetjük.
- A Patarevből gyümölcsöket, zöldségeket is formázhatunk, amik a boltos játék kellékei lehetnek.
A Patarev tárolása
A megszáradt gyurmát kifesthetjük. A Patarev száradása körülbelül 6 órát tart. Ez alatt még átgyúrható, átformázható. Számítsunk rá, hogy a különböző színű gyurmadarabokat nehéz egymástól szétválasztani. Épp ezért, vigyázzunk, hogy jól különítsük el játék közben a különböző színű gyurmadarabokat. Ha új színárnyalatot készítettünk többféle gyurmából, azt ne tegyük vissza olyan dobozba, amiben még ott van az eredeti egyszínű gyurma. Ha a gyurma nem tapad hozzá a doboz falához, és kicsit szárazabbnak, keményebbnek érezzük, ilyenkor megnedvesíthetjük és átgyúrhatjuk, vagy egy-két csepp vizet csepegtetünk a dobozba, lezárjuk, és 24 órán át nem nyitjuk fel a fedelét. Vigyázzunk, mert a nedves gyurma foltot hagyhat.
Használat után mindig szorosan zárjuk le a gyurmát tartalmazó dobozokat.

Internetes ár:
6,100Ft