Gyurma-szett Sentosphere
Tipus: Kreatív
Cikkszám: SA8491
Korosztály: 5+

A forradalmian új gyurma
A Patarev az a gyurma, amiről eddig mindenki álmodozott. Nem ragad az ujjaidhoz, nem hagy foltot maga után, nem morzsálódik, törik, ha megszáradt.
Rugalmas, illatosítható, kiszárítható, a színek könnyen keverhetők, sokféle árnyalat hozható létre.
Textúrája kellemes fogású, bármely életkorban felkelti a kreativitást, új és új formák alkotására ösztönöz.
Ajánlott életkor: 5-99 év
A készlet tartalma: 3 (3 x 18 g) különböző színű gyurmát tartalmazó, zárható műanyag doboz.
Hogyan használjuk a Patarevet
A különböző formák kialakításához mindig egy gyurmagolyóból induljunk ki.
- Fogazott vagy sima élű ollóval vághatjuk ki a gyurma körvonalát. Az anyagra valami hegyes szerszámmal, például kiegyenesítet gemkapoccsal rajzolhatjuk rá a kivágandó mintát.
- Száradás közben nem töredezik, és rugalmassá válik a gyurma, ideális kis labdák készítésére.
- Gyúrás előtt illatosíthatjuk a gyurmát parfümöt vagy kölnit permetezve rá, így például illatos gyöngyfüzért készíthetünk. A különböző– golyó, kocka, könnycsepp, stb. - alakú megszáradt gyöngyöket tűvel ki tudjuk lyukasztani, és felfűzhetjük.
- A Patarevből gyümölcsöket, zöldségeket is formázhatunk, amik a boltos játék kellékei lehetnek.
A Patarev tárolása
A megszáradt gyurmát kifesthetjük. A Patarev száradása körülbelül 6 órát tart. Ez alatt még átgyúrható, átformázható. Számítsunk rá, hogy a különböző színű gyurmadarabokat nehéz egymástól szétválasztani. Épp ezért, vigyázzunk, hogy jól különítsük el játék közben a különböző színű gyurmadarabokat. Ha új színárnyalatot készítettünk többféle gyurmából, azt ne tegyük vissza olyan dobozba, amiben még ott van az eredeti egyszínű gyurma. Ha a gyurma nem tapad hozzá a doboz falához, és kicsit szárazabbnak, keményebbnek érezzük, ilyenkor megnedvesíthetjük és átgyúrhatjuk, vagy egy-két csepp vizet csepegtetünk a dobozba, lezárjuk, és 24 órán át nem nyitjuk fel a fedelét. Vigyázzunk, mert a nedves gyurma foltot hagyhat.
Használat után mindig szorosan zárjuk le a gyurmát tartalmazó dobozokat.


Internetes ár:
2,700Ft